Chans till Dispens

Ett tvåårigt projekt för test och träning av förmåga att köra bil vid synfältsbortfall

Den 28 april var vi fem personer som uppvaktade Riksdagens Trafikutskott: CTD-teamet med Jan Andersson, Johan Ursjö och Ekblad samt Krister Inde. Dessutom medverkade Sven-Olov Edvinsson, ordförande i Glaukomförbundet som dessutom är rehabiliteringsläkare i sin yrkesutövning. 

Vi presenterade en 30-sidig PowerPoint som du kan bläddra igenom här samt två specialskrivna dokument: CTD i framtiden och Kommentarer till transportstyrelsens sätt att se på synfält. Läs och begrunda och hör av dig om vad du tycker om det vi skriver!

Vi fick 30 minuter på oss och hade repeterat väl innan så vi visste vem som sade vad. Efter frågor från alla 18 ledamöterna (samt tjänstemän) per telefon hade det gått mer än en timme. Vi kände det som en bra respons och vårt huvudmål var tydligt: Tillsätt en extern utredning utanför Transportstyrelsen så det här blir löst en gång för alla. Detta är minst den 10:e motionen som behandlas och nu kan inte Transportstyrelsens ensamt besvara frågor, utan får säkert svara på de frågor som Trafikutskottet kommer att ställa till dem. Det blir intressant!

Dokument

CTD presentation den 28 april (pdf)

CTD i framtiden (pdf)

Kommentarer till transportstyrelsens sätt att se på synfält (pdf)

Läs metodboken här!

CTD Metodboken framsida

Beställ boken!

Den går även att beställa genom att maila din förfrågan här