Chans till Dispens

Ett tvåårigt projekt för test och träning av förmåga att köra bil vid synfältsbortfall

INBJUDAN TILL DIG SOM ARBETAR MED STROKE ELLER SYN.

Var tredje person som får en stroke har synfältsbortfall och var femte har dubbelseende. Strokerehabiliteringen innehåller många delar – talträning, minnesträning, gångträning, ADL-träning – men väldigt lite om kompensation av synsvårigheter. Vi har försökt hitta verktygen och under 2014 har 15 personer med olika synfel hjälpt oss utvärdera vilka som fungerar och inte. Vårt mål är att all strokerehabilitering i landet ska få den här kunskapen, mycket tack vare Arvsfonden och samarbetet mellan Synskadades Riksförbund och Strokeföreningen i Kalmar. Vi lär dig mer om ögonrörelseträning, prismaglas, orientering, köra bil – resultaten är intressanta, minst sagt!

Programmet uppdateras på vår hemsida under våren. Kom och träffa oss i SMS-teamet och världsledande forskare. Vi har lärt oss massor under året och vi vill dela med oss till dig och dina kollegor.

Seminariet är ett samarbete mellan Arvsfonden, Strokeföreningen Kalmar, Landstinget i Kalmar län, Synskadades Riksförbund Kalmar och SMS – Stroke Med Synsvårigheter.

Plats

Seminariet genomförs på Brofästet i Kalmar, www.brofastet.se. Där kan du också boka rum till bra pris om du kommer dagen innan.

Anmälan

BOKATIDIGTRABATT!
Om du bokar din plats på seminariet senast 12 mars så får du 400 kronor rabatt! Bokatidigtrabatten försvinner om du bokar senare än detta datum, så du har en månad på dig. BOKA NU OCH SPARA 400 kronor. För medlemmar i SRF och Strokeförbundet gäller särskilda priser, som vi kan ge dig besked om efter den 10 februari. Gör en intresseanmälan nu och ange ”medlem SRF” eller ”medlem Stroke” så återkommer vi när vi ser hur intresset verkar.

Anmäl dig så fort du kan och får genom att sända ett mail till steve.sjogren@telia.com eller krister@inde.nu.

Konferenskostnad inkl. lunch, fika och material: 1600 kr exklusive moms.

Ring 0480-42 70 00 för rumsbokning och 070-573 42 01 för mer information.

Klicka här för att ladda hem program som pdf

Klicka här för att ladda hem annons som pdf.